16.06.2021.

HSTec Zlatni sponzor FSB RACING TEAMA

Dugogodišnja suradnja HSTec-a i Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu tijekom godina rezultirala je mnogim uspješnim razvojnim projektima i raznim načinima podrške studentima FSB-a. Ponosni smo na to da se uspješna suradnja nastavlja i dalje te da smo ove godine pomogli FSB Racing Teamu pri izradi njihovih prvih dvaju pogonskih električnih motora za njihov najnoviji projekt i ukupno deseti bolid - FSB-RT07. Time smo postali zlatnim sponzorom FSB Racing Teama.

FSB Racing Team studentski je projekt koji djeluje u okviru Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta. Taj već danas sveučilišni projekt osnovan je 2003. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom 18 godina djelovanja razvili su ukupno 9 trkaćih bolida, od kojih 2 električna, i sudjelovali na mnogim Formula Student natjecanjima diljem Europe. Tim broji više od 100 studenata raznih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koji aktivno sudjeluju na projektima i jedan su od najvećih studentskih projekata u Hrvatskoj.

HSTec kao razvojno-proizvodna tvrtka na području strojarstva i elektrotehnike želi doprinijeti stvaranju poduzetnih i inovativnih mladih inženjera te potaknuti što više mladih osoba na inženjersku karijeru. Cilj nam je i popularizacija STEM područja te osvještavanje važnosti znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike među mladim generacijama. Nadamo se da ćemo time potaknuti i ostala poduzeća na slične inicijative te poboljšati budućnost tehnološkoga razvoja u Republici Hrvatskoj.


Povezani članci:

https://www.hstec.hr/karijere

https://www.hstec.hr/novosti/regionalni-centar-izvrsnosti-za-robotske-tehnologije-na-fakultetu-strojarstva-i-brodogradnje-sveucilista-u-zagrebu/135.html

Nazad na listu novosti
EU ESIF

HSTec d.d. je krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".