23.06.2020.

Razvoj novog globalno inovativnog proizvoda HSR-VMS

HSTec je pred potpisivanjem ugovora iz natječaja "Inovacije u S3 područjima" za razvoj novog globalno inovativnog proizvoda HSR-VMS u segmentu automobilske industrije s predviđenih 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ukupna vrijednost projekta s nazivom „Inovacija organizacije poslovanja tvrtke HSTec d.d. u cilju komercijalizacije globalno inovativnog proizvoda HSR-VMS" iznosi 4,9 milijuna kuna i trajat će 18 mjeseci.

Cilj projekta je priprema za proizvodnju i komercijalizaciju novog, inovativnog proizvoda - autonomne robotske stanice za automatizaciju proizvodnje i kontrole automobilskih dijelova - HSR-VMS (HSTec Robotic station - Visual Measuring System).

Ovaj inovativni proizvod doprinosi poboljšanju učinkovitosti u proizvodnom procesu i smanjenom rasipanju resursa zbog nedovoljno povezanih proizvodnih procesa što ujedno i predstavlja globalnu inovaciju na svjetskom tržištu.

HSTec od same provedbe projekta očekuje porast prihoda od prodaje za 12,5% te porast broja zaposlenika za 6 novih radnih mjesta.

Nazad na listu novosti
EU ESIF

HSTec d.d. je krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".