Vijesti/1.8.22

HSTEC se pridružuje CHIRON Grupi

HSTEC se pridružuje CHIRON Grupi

Značajna prekretnica za HSTEC dogodila se danas, akvizicijom 90 posto udjela tvrtke HSTEC od strane CHIRON Grupe, sa sjedištem u Tuttlingenu, Njemačka, specijalista za CNC-upravljane, vertikalne obradne centre za obrade glodanjem i tokarenjem, te za prilagođena rješenja i automatizaciju, digitalne proizvode i usluge. Ovom akvizicijom će HSTEC imati značajne dobrobiti uključujući širinu inženjerske stručnosti i globalne prisutnosti CHIRON Grupe.

Brend HSTEC i dalje ostaje, a tvrtka će nastaviti svoje dosadašnje poslovanje: razvoj, dizajn i proizvodnju visokobrzinskih motorvretena, inženjering i prilagođena rješenja u industrijskoj automatizaciji, kao i servis i popravak vretena. Osim toga, HSTEC će nastaviti ovlašteno zastupanje tvrtki Balluff, Bosch Rexroth, Hofmann, Wittenstein Alpha i Mitutoyo za hrvatsko tržište. Tvrtke koje predstavljaju HSTEC u Njemačkoj i Kini također će ostati nepromijenjene.

Akvizicijom CHIRON Grupa proširuje svoje kapacitete i jača sljedeće kompetencije: razvoj, proizvodnja i montaža motorvretena i vretena za obrade tokarenjem kao i naprava za stezanje obradaka za obradne centre proizvedene u Grupi. Osim toga, CHIRON Grupa širi svoje usluge diljem svijeta, uključujući popravak i optimizaciju vretena u postojećim strojevima.

Dosadašnji puni naziv brenda: “HSTEC - High Speed Technique” postaje “HSTEC – brand of the CHIRON Group”. Službeni naziv tvrtke mijenja se u CHIRON Croatia.

Uz budući CHIRON Croatia, CHIRON Grupa je prisutna u istočnoj Europi s još jednom tvrtkom te će postupno razvijati lokaciju u Zadru. Više od 100 zaposlenika trenutno radi u HSTEC-u, od kojih je 25 inženjera, čime se broj zaposlenika u Grupi povećava na oko 1900 diljem svijeta.

Dosadašnji izvršni direktor HSTEC-a Mladen Šarlija vlasnik je preostalih 10 posto tvrtke CHIRON Croatia te je imenovan za direktora tvrtke CHIRON Croatia. HSTEC će se nastaviti kao brend i bit će dio brend udruženja CHIRON Grupe: CHIRON, STAMA, FACTORY5, CMS, GREIDENWEIS, HSTEC.

HSTec su savjetovali InterCapital i Proventis (financijski), te Buterin & Partneri (pravni). CHIRON su savjetovali Grant Thorton (finacijski I porezni), te Ilej & Partneri (pravni).

Karijere

HSTec je tvrtka koja je prepoznatljiva po kvaliteti, inovativnosti i visokokvalificiranim djelatnicima. Pratimo svjetske trendove u industriji alatnih strojeva i automatizaciji, konstantno primjenjujući nove tehnologije temeljene na opsežnim istraživanjima tržišta. Kako uvijek postoji prostor za napredak, u stalnoj smo potrazi za talentima koji nam mogu pomoći u ostvarenju cilja kontinuiranog razvoja. Zauzvrat nudimo kontinuirano usavršavanje, mogućnost napredovanja u karijeri i suradnju s vrhunskim stručnjacima.

Detaljnije