Robotsko posluživanje strojeva


Zajedno s tehnološkim napretkom, tradicionalne metode u proizvodnom procesu dovedene su u pitanje poboljšanjima i zahtjevima sigurnosnih standarda, kao i smanjenjem kvalificirane radne snage. To je posebno vidljivo u proizvodnim pogonima sa CNC alatnim strojevima gdje utovar i istovar obradaka obavljaju operateri stroja. Ovaj često zamoran, ponavljajući, a ponekad i opasan postupak rezultirao je padom interesa za ovakva radna mjesta među mladim ljudima.

Machine Tending Robots

Isti se problem javlja na većini proizvodnih linija gdje brojni operateri utovaruju, istovaruju, sortiraju, premještaju i vizualno kontroliraju proizvedene komade. Postoji naravno još i pitanje točnosti i ponovljivosti kada uspoređujemo ljudsko oko s mogućnostima „digitalnog“ robotskog oka.

Uvođenje industrijskih robota u proizvodni proces više nije samo pitanje povećanja profita; ono postaje bitno zbog nedostatka kvalificiranih radnika i općenito nezainteresiranosti za takve poslove.

Machine Tending Robots

Zahtjevi suvremenog proizvodnog procesa su sigurnost, produktivnost i brza integracija robotske automatizacije u proizvodne linije. Roboti moraju biti spremni za ponavljajuće, točne i sigurne operacije te sposobni vidjeti, analizirati i učiti. Integracija robota u proizvodni proces mora se obaviti u što kraćem roku jer proizvodnja mora ostati neprekinuta.

HSTec je već desetljećima u središtu događanja, dajući sve od sebe da riješi svaki problem u proizvodnim linijama (s inženjeringom, automatizacijom i poboljšanjem produktivnosti) za naše klijente i partnere. Nudimo rješenja po principu "ključ u ruke" koja obuhvaćaju cijeli proces: snimanje i analiza stvarnog proizvodnog procesa, razvoj i dizajn cjelokupnog rješenja, inženjering i montažu, automatizaciju i usklađivanje s procesom. Napredna rješenja, kao što su 2D/3D vizijski sustavi, strojni vid i strojno učenje, mogu se dodati kao dio rješenja robotske automatizacije.

Nudimo i fleksibilne robotske ćelije za posluživanje strojeva, spremne za brzu i jednostavnu instalaciju i integraciju s CNC alatnim strojem (prikladno za sve glodaće i tokarske strojeve).
Naša stručnost u robotskoj automatizaciji i godine uspješne integracije robota u mnogo različitih proizvodnih pogona glavni su dokaz da automatizacija industrijskih robota ima mnoge prednosti. Te prednosti su povećana kvaliteta i pouzdanost, maksimalna produktivnost i sigurnost, smanjeni troškovi proizvodnje, buduća predviđanja temeljena na strojnom učenju, poboljšana povezanost i komunikacija s drugim uređajima u pogonu te s ERP poslovnim sustavima.

Karijere

HSTec je tvrtka koja je prepoznatljiva po kvaliteti, inovativnosti i visokokvalificiranim djelatnicima. Pratimo svjetske trendove u industriji alatnih strojeva i automatizaciji, konstantno primjenjujući nove tehnologije temeljene na opsežnim istraživanjima tržišta. Kako uvijek postoji prostor za napredak, u stalnoj smo potrazi za talentima koji nam mogu pomoći u ostvarenju cilja kontinuiranog razvoja. Zauzvrat nudimo kontinuirano usavršavanje, mogućnost napredovanja u karijeri i suradnju s vrhunskim stručnjacima.

Detaljnije